Yöresel Ürün Nedir?

Yöresel ürün, ülkemizin bölgelerine özel olan ürünleri kapsar. Bir yöresel ürün tanıtılırken, hangi bölgeye ait olduğu belirtilir. Yöresel ürünler genelde reçel çeşitleri, zeytinyağı, zeytin ve kuru baklagillerden oluşur.

Yöresel ürünler tamamen doğal ürün olarak geçer. Yöresel ürünler organik olduklarından dolayı oldukça sağlıklı ve lezzetlidirler.

Bizim firmamızdan tamamen organik ürün çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin her yöresinden ürün barındıran sitemizde size harika ürünler sunuyoruz. Kahvaltılık ve yemeklik olmak üzere pek çok kaliteli ürüne firmamızın web sitesinden ulaşabilirsiniz. Sağlıklı ve leziz ürünleri yemeklerinizde kullanmak için bizi tercih etmelisiniz. Üstelik çok güzel kahvaltılık ürünlerimiz de mevcuttur.

Özellikle yöresel köy ürünleri kategorimizi mutlaka görmelisiniz. Köy ürünlerini uygun fiyata bulmanız kolay olmaz.

Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Ürünler


Firmamızın doğu bölgesi yöresel ürünler kısmında çok seveceğiniz ürünler vardır. Doğu Anadolu bölgesi yöresel ürünleri arasında 850 gramlık süzme çiçek balı, 1 kg sade dut pestili, 1 kg meşhur ispir kuru fasulyesi mevcuttur. Bunların haricinde, 1 kilogramlık kabuklu ceviz, 1 kilogramlık Erzurum yöresine ait has mandıra tereyağı ve 1 kilogramlık Erzurum dut kurusu ürünlerimiz meşhurdur.

Doğu bölgesi yöresel gıda kategorimizde 1'er kilogramlık dut pekmezi ve cevizli sucuk da mevcuttur. Bu ürünleri kahvaltınızda tüketebilirsiniz. Ayrıca, cevizli sucuk, ceviz, pekmez ve bal gibi ürünleri kahvaltıda tüketmek, hem ihtiyacınız olan şekeri karşılar hem de size enerji verir. Dut pestilini de şifa niyetine tüketebilirsiniz. Meşhur ispir kuru fasulyesi ile şahane bir öğün hazırlayabilirsiniz. Dut kurusu ile leziz bir reçel yapabilirsiniz.

Siz de en kaliteli yöresel kahvaltılık ürünler için Doğu Anadolu yöresel ürünlerimizi mutlaka incelemelisiniz. Doğu Anadolu bölgesine ait yöresel ürünler, hem uygun fiyatlı hem lezzetli hem de herkese hitap eden ürünlerdir.

Ege Bölgesinin Organik Ürünleri

Türkiye'nin en kaliteli yöresel market ürünleri arasında, Ege bölgesine özgü ürünler de mevcuttur. Ege bölgesi yöresel ürünleri arasında çoğunlukla reçeller ve zeytinyağları bulunur.

En lezzetli ege bölgesi yöresel ürünler için sitemizi ziyaret etmelisiniz. Dilediğiniz gibi sipariş verebilirsiniz. Ege bölgesi yöresel ürünleri arasında, 400 gramlık zeytin reçeli, 400 gramlık yeşil incir reçeli, 400 gramlık yaban mersini reçeli ve 400 gramlık vişne reçeli vardır. Zeytin reçelini denemeniz özellikle tavsiye edilir. Oldukça sıra dışı ve kahvaltılar için değişik bir tattır. Yeşil incir, yaban mersini ve vişne reçelleri ise, tamamen bahçeden toplanan organik ürünlerle yapılır. Ürünlerin tamamen organik olduğundan şüpheniz olmasın.

400 gramlık turunç reçeli, 400 gramlık süt reçeli,400 gramlık patlıcan reçeli, 400 gramlık nar reçeli de Ege Bölgesinin enfes reçelleri arasında yer alır. Tüm reçeller birbirinden lezzetli, organik ve sağlıklıdır. En lezzetli el yapımı yöresel ürünler için bizi tercih etmelisiniz.

0,25 litrelik nar ekşisi, yarım litrelik mürver çiçeği şurubu, 0,25 litrelik mürver çiçeği şurubu gibi ürünler de dertlere devadır. Nar ekşisiyle enfes salatalar, kısırlar, mercimek köfteleri ve çiğ köfteler hazırlayabilirsiniz. Mürver çiçeği şurubunu ise istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Hafif ekşi ancak mayhoş bir tadı vardır.

400 gramlık mandalina reçeli, 400 gramlık limon reçeli, 400 gramlık kırmızı kiraz reçeli, 400 gramlık karpuz reçeli ve 400 gramlık karışık meyve reçeli de, Ege Bölgesinin reçel çeşitleri arasında yer alır. Görüldüğü üzere Ege Bölesinin reçelleri çok meşhurdur ve severek tüketilir.

0,5 litrelik kara mürver erik şurubu, 0,25 litrelik kara mürver erik şurubu, 400'er gramlık karadut, kabak, havuç ve gül reçelleri de vardır. Kara mürver erik şuruplarını hararet olduğunuzda ya da yemeklerinizin yanında içecek olarak tüketebilirsiniz. Reçelleri ise hem kışa hazırlık olarak alabilir hem de kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz. Ege yöresinden doğal ürünleri mutlaka tatmalısınız.

Ege denince zeytinyağlarını geçmek olmazdı. 5 litrelik erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ve 0,5 litrelik erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ürünlerimiz de sitemizde mevcuttur. Ege Bölgesinin en lezzetli zeytinlerinden yapılmış zeytinyağları ile yaptığınız yemeklerin tadına doyamayacaksınız. Zeytinyağlı dolmalar, sebze yemekleri ve salatalarla hem kendinize hem de misafirlerinize eşsiz sofralar donatabilirsiniz. Ayrıca, Ege yöresinin 400 gramlık domates reçeli ürünümüz de vardır. Domates reçeli de farklı bir tattır ve Ege yöresinde adını duyurmuştur.

Türk kahvesi ikramlarınızın yanına koymak için 150 gramlık damla sakızlı lokum ürününü bizim sitemizde bulabilirsiniz. Damla sakızı aromasını çok seviyorsanız 230 gramlık damla sakızı reçelimizi kesinlikle satın almalısınız. Ege yöresinde baharat olarak kekik meşhurdur. Kekiğin kokusu ve yemeğe verdiği tat bambaşkadır. Sitemizde 190 cc dağ kekiği de bulabilirsiniz.

Çeşit çeşit organik yöresel ürünler için Ege yöresi ürünlerini incelemelisiniz. 400'er gramlık çilek, ayva, cevizli incir, bergamot ve acı biber reçelleri vardır. Ayrıca 100 gramlık antepfıstığı reçeli de vardır. Antepfıstığının ve hatta acı biberin bile reçeli vardır. Ege yöresinin reçellerine doyamayacaksınız.

İç Anadolu Yöresel Ürünleri

İç Anadolu bölgesinin yöresel ürünleri sadece yiyecek ya da içecek değildir. Sigara ağızlığı, pipo, tespih ve kolye gibi ürünler de mevcuttur. Lüle taşı sigara ağızlığını İç Anadolu yöresi ürünlerinde görebilirsiniz. 1 kilogramlık şekersiz cevizli dut pestili, tam bir enerji ve şeker kaynağıdır. 1 kilogramlık sarımsak kurusu ürünü vardır. Sarımsak kurusunu yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz. En kaliteli Anadolu yöresel ürünler için sitemize üye olabilirsiniz. 1 kilogramlık sebze kurusu ürünümüz vardır. Bu ürünümüzün içerisinde tam 12 çeşit sebze vardır. Sebze kurusu yemek yaparken size kolaylık sağlar. Çorbalarınızda ve yemeklerinizde direkt olarak kullanabilirsiniz ve sebzelerle tek tek uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Patlıcan kurusu adlı ürünümüz de İç Anadolu'da çok popülerdir. Patlıcan kurusu paketimizde ortalama 45-50 tane patlıcan kurusu vardır. Kolye, pipo ve tespih ürünlerimiz arasında, otantik örme kolye, Osmanlı Başı pipo, Lületaşı tespih, Lületaşı süzme kolye, Lületaşı pipo ve Lületaşı freze baskı pipo vardır.

Doğal İç Anadolu peynirlerimiz arasında keçi sarımsak otlu tulum peyniri vardır. 250 gram olarak satılır. Peynirimiz keçi sütü, şirden mayası ve kaya tuzundan oluşur. Ayrıca, taze sarımsak otu aroması vardır. 250 gramlık cevizli tulum peynirimiz de son derece lezzetli ve organiktir. Tamamen keçi sütü ve şirden mayasından imal edilmiştir. Peyniri korumak için ise kaya tuzu ve süt yağı kullanılmıştır. Ceviz aroması ise, ekstra bir lezzettir. Kahvaltılarda, sandviçlerde, böreklerde ve poğaçalarda kullanılabilir.

250 gramlık keçi Merz Artizan Kafkas peyniri de başka bir lezzettir.

Keçi Füme Çerkez peyniri ürünümüzü de 250 gram olarak satarız. Bu peynirde esas malzeme, probiyotiktir. Peynir altı suyu ile mayalanır.

250 gramlık keçi çörek otlu tulum peynirimiz de hafif tadıyla tavsiye edilen bir ürünümüzdür. Madalı tulum peyniri, az tuzlu ve şirden mayalıdır. Kolay eriyebilen bir peynirdir. Çörekotu da bu peynirle çok uyumludur. Tamamen keçi sütünden üretilmiştir ve yağlı bir peynirdir.

Ayrıca, 250'şer gramlık keçi cevizli tulum peynirimiz ve keçi Çerkez peynirimiz de vardır. Dolmalık karışık kuru dizimiz vardır. 45-50 kuru sebze vardır. 1 kilogramlık domates kurusu, 1 kilogramlık dolmalık kabak kurusu ve 1 kilogramlık dolmalık biber kurusu ürün seçeneklerimiz mevcuttur. Kış aylarında dolma yapmak için kullanılan vazgeçilmez ürünlerdir.

Doğal üzüm sucuğu, doğal incir kurusu ve 1 dizi yemeklik dilim patlıcan ürünlerimiz de çok rağbet görenler arasındadır. 1'er kilogramlık dağ inciri, çiçek bamya kurusu, Beypazarı tarhanası, Beypazarı sebzeli erişte, Beypazarı eriştesi, Beypazarı cezerye ürünlerimiz vardır. Ayrıca, ballı cevizli sucuk ürünümüz İç Anadolu yöresel ürünlerinde mevcuttur.

250 gramlık tamamen keçi tulum peyniri ve keçi taze Fransız kütük peynir ürünlerimizi denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. 300 gramlık keçi krem peynirimizi kahvaltılarınızda tercih edebilirsiniz. %100 keçiden imal edilmiştir. 250 gramlık kızartılabilir keçi kese peyniri ve keçi beyaz peynir ürünlerimiz de denemeye değerdir.

Karadeniz Yöresel Ürünler

Sitemizde Karadeniz'in yöresel ürünleri de mevcuttur. Karadeniz yöresel ürünleri arasında çok fazla leblebi çeşidimiz vardır. Leblebi çeşitlerimizin tamamı 500 gramlık paketlerden oluşur. Leblebi çeşitlerimiz arasında, tuzlu, tırtıklı trileçe, tırtıklı narlı, tırtıklı mocha, tırtıklı limonlu, elmalı ve böğürtlenli leblebilerimiz vardır. Sarımsaklı, sakızlı, prenses, portakallı, özel çikolatalı, orman meyveli, muzlu, mesir macunlu ve meşhur sarı Çorum leblebisi de leblebi çeşitlerimizdendir. Köy leblebisi, kivili leblebi, kavunlu leblebi, karışık meyveli leblebi, kahveli leblebi, haşhaşlı leblebi ve gevrek leblebilerimiz de vardır. Fildişi çikolatalı leblebi, çıtır leblebi, beyaz şekerli leblebi de diğer leblebi çeşitlerimizdir.

2 kilogramlık Teker taze kaşar ve Teker eski kaşar ürünlerimiz vardır. Ayrıca 1 kilogramlık taze blok kaşar ürünümüz de mevcuttur. 660 gramlık tatlı biber salçası da Karadeniz yöresel ürünler arasındadır. Süzme Ardahan çiçek balı, sarma lokum, sade lokum, sade dut pestili ve rulo pestil ürünlerimiz de tatlı çeşitleri arasında yer alır. Portakal reçeli, pirinç Antepli lokum, pikola köme, pestil tatlısı ve parça fındıklı rulo pestil, kahvelerin yanına çok uyumludur. Portakal reçeli kahvaltılar içindir.

Organik yabani elma sirkesi, vişne suyu, vişne reçeli, üzüm sirkesi, üzüm özü ve tahin kahvaltılarda kullanılabilir. Kuşburnu ve kızılcık marmelatları, keçiboynuzu pekmezi, organik karışık meyve suyu, karadut özü ve ıhlamur ürünlerimiz ise, tamamen Karadeniz'e özgü orijinal ürünlerdir.

Organik harnup özü, çilekli ve böğürtlenli içecekler, çilek reçeli, böğürtlen reçeli ve marmelatı ürünlerimiz de popülerdir. Balzamik ve alıç sirkelerimizi sıra dışı lezzetler için deneyebilirsiniz. Kekikli domates sosu, cevizli sucuk çeşitleri, petek bal, kahvaltılık soslar, siyah çaylar ve lokum çeşitleri de Karadeniz yöresinin diğer ürünleri arasında bulunur. Ayrıca sitemizde, Trabzon yöresel ürünler de bulunur.

Marmara Bölgesi Yöresel Ürünleri

Marmara Bölgesi yöresel ürünlerinde en popüler ürünler şu şekilde sıralanabilir;

    Zeytin

    Zeytin reçeli

    Zeytinyağı

    Erişte

    Propolis damla

    Nar ekşisi

    Sebze kuruları

        Bu ürünler Marmara Bölgesi'nin önce çıkan yöresel ürünlerdir. Ayrıca sitemizde hatay yöresel ürünler çeşitlerini de bulmanız mümkündür.

        Marmara Bölgesi'nde de Ege Bölgesi'nde olduğu gibi zeytinler meşhurdur. Zeytin reçeli, yeşil kırma zeytin ve yeşil incir reçeli ürünlerimiz meşhurdur. Bakliyat olarak yeşil mercimek ve barbunya satın alabilirsiniz. Naturel sızma ve erken hasat zeytinyağı çeşitlerini sitemizde bulabilirsiniz. Yağlı sele siyah zeytinlerimizi kahvaltılarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. Sıra dışı bir ürün olan yabani kızıl pirinç bile sitemizde mevcuttur. Üryani eriği kurusu, vişne reçeli, toz sebze karışımı, üçgen makarna ve taze dağ kekikli zeytinyağı Marmara Bölgesi'nin eşsiz lezzetlerindendir. Tatlı köy tarhanası, tatlı biberli erişte, süt reçeli ve soğan tozu gibi ürünleri de Marmara Bölgesi ürünleri kategorimizde görebilirsiniz.

        Siyez unu, siyez unlu kurabiye, siyez unlu galeta, siyez tarhana cipsi ve siyez bulguru da sitemizde bulunan ürünler arasındadır. Farklı bir ürün olarak siyah sarımsak ve siyah pirinç kullanabilirsiniz. Şekersiz güvem, şeker fasulye, şeftali kurusu, sebzeli sütlü erişte ve sebze kurusu mutfakta pratik olmanızı sağlayabilir. Orijinal sarımsak aroması için, sarımsak tozu, sarımsak granül, defneli biberiyeli sarımsak granül ve sarımsak çeşnisi ürünlerimizi satın alabilirsiniz.

        Marmara Bölgesi'nin enfes yöresel ürünleri arasında, kuşburnu çayı, kuru pesto sosu, lavanta balı, kuşburnu marmelatı ve kuru dağ inciri de bulunur.

        Marmara Bölgesi'nin yöresel ürünleri oldukça fazladır. Daha fazla reçel çeşitleri, turşular, çaylar, kuru bakliyatlar, meyve ve sebze kuruları da vardır. Bu ürünleri boy boy satıyoruz. Bazı ürünler 1 kilogramlık satılırken bazıları 250 ya da 350 gram gibi paketlerle satılır.

        İzmir yaprağıyla harika sarmalar yapabilirsiniz. Kajun baharatı, karabuğday, İzmir tulum peyniri, İzmir kurutulmuş domates, atom biberi, ıspanaklı erişte de yemeklerinizde kullanabileceğiniz şahane ürünlerden bazılarıdır. Erişte çeşitleri arasında ısırgan otlu erişte ve havuçlu erişte de bulunur. Marmara Bölgesi yöresel ürünlerinde incire dair her şeyi bulabilirsiniz. İncir kurusu, incir sirkesi ve incir reçeli bu ürünler arasındadır. Hatay tatlı biber salçası, Hatay zahter ve Hatay taş kırma zeytin ürünlerimiz de çok revaçta ve uygun fiyatlıdır. Hatay sumak ekşisi ve Hatay nar ekşisi de en meşhur yöresel ürünler arasındadır. Halhali zeytini, gün kurusu kayısı, grill zeytin, gül reçeli ve fasulye turşusu afiyetle tüketebileceğiniz ürünlerimizdendir. Erik kurusu, elma kurusu, elma çayı ve erik turşusu hastalananlar için birebir şifa kaynağıdır. Özellikle kış mevsimlerinde tüketilmesi tavsiye edilir. Domatesli erişte ve domatesli-biberli erişte ürünlerimizi pratik birer öğün olarak kullanabilirsiniz.

        %100 organik domates salçası ve domates sosunu, yemeklerinize ve çorbalarınıza katabilirsiniz. Ayrıca domates turşusunu da salata olarak tüketebilirsiniz. Marmara Bölgesi'nin doğal sızma zeytinyağını mutlaka almalısınız. Aynı zamanda doğal köy tarhanalarıyla, tarhana çorbasının tadına doyamayacaksınız. Bizim firmamızdan aldığınız ürünleri her zaman kullanmak isteyeceğinizden eminiz.

        Doğal ıhlamur çayı, çilek kurusu, adaçayı, dilimli Trabzon hurması, dilimli incir kurusu ve detox bitki çayı, düzenli spora yapanlara önerilen bitkiler arasında yer alır.

        Bodrum tulum peyniri ve Bodrum kırma zeytin de kahvaltı sofralarınıza çeşit katacak, organik ve katkısız ürünlerimizdir. Biberli zeytinlerimiz de vardır. Organik balımızı da kahvaltılarınızdan eksik etmemelisiniz. Marmara Bölgesiyle beraber farklı şehirlerin yöresel ürünlerini barındıran kategorimizi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Beğeneceğiniz ve sürekli alacağınız ürünler mutlaka vardır.

        Neden Yöresel Ürünler Tercih Edilmeli?

        Yöresel ürünlerin tercih edilmesi için ilk sebep tamamen organik olmalarıdır. Bunun haricinde şu sebepler de vardır;

        • - Yöresel ürünlerin besin değerleri, diğer ürünlere göre oldukça yüksektir.
        • - Yöresel ürünler yetiştirilirken yapay tatlandırıcılar, koruyucular ve renklendiriciler kullanılmaz.
        • - Yöresel ürünler son derece sağlıklıdırlar.
        • - Yöresel ürünlere gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz.
        • - Market ürünlerine göre bazen çok daha ekonomiktir ve tazedir.

          En kaliteli, organik, taze, katkısız, ekonomik ve lezzetli yöresel ürünler için bizim firmamızı kesinlikle tercih etmelisiniz. Firmamızda Türkiye'nin dört bir yanından yöresel ürünler mevcuttur. İstediğiniz ürünleri kesinlikle bulabilirsiniz. Bizim firmamızdan güvenle alışveriş yapabilmek için öncelikle sitemize üye olmalısınız.

          Üye olduktan sonra giriş yapmalısınız. Daha sonra istediğiniz yörenin organik ürünlerini bulabilirsiniz. Ürünlerin açıklama kısmında içeriği ve kullanım önerisi verilmiştir. Siz de sağlıklı ve lezzetli beslenmek için bizim firmamız tercih edin.